Mielettömyydessä on
hitosti järkeä
Sisäpiirin pohdintoja mielenterveysongelmista
Ihmismielen arvoituksia häiriintyneestä näkökulmasta
Kuolemanvakavia asioita pilke silmäkulmassa...

lokakuu 05, 2017

OLEN HEREILLÄ PAINAJAISUNISSA

Luulen, että olen päässyt ongelmieni alkulähteelle. Siellä asuu pelko. Elämän pelko, kuoleman pelko, jumalan pelko, rangaistuksen pelko, tyhjyyden pelko, menettämisen pelko. Ennen kaikkea pelkään itseäni. Sitä, että hulluus minussa herää eloon, ja tuhoaa kaiken.

picture missing

Tämä pelko on syntynyt varhain ja elää minussa sitkeästi. Ei ole mitään syytä olla pelkäämättä, koska olen tulkinnut pelon aiheelliseksi. Olen menettänyt kontrollin monta kertaa. Kuolemani ei ole pelkästään todennäköistä, vaan varmaa. Olen joutunut luopumaan ja joudun edelleen. Kukaan ei voi suojella minua kärsimykseltä. Tulen väistämättä menettämään kaiken. Kaiken. Ennemmin tai myöhemmin.

Olen pelännyt niin kauan, etten enää edes tiedä pelkääväni. Jossain vaiheessa kai päätin, että elämä on liian vaarallista, ja piilouduin syvälle suojamuurieni taakse. Minulla ei ole mitään syytä luottaa, että elämä kantaa, koska se on romahtanut monta kertaa. En ole oppinut luottamaan omaan mieleeni, koska se on luotu kaatumaan. Elämäni on epätoivoinen yritys lunastaa kontrolli takaisin itselleni. Kaaoksen kesyttäminen, alistaminen ja hallitseminen. Se ei onnistu. Olen oppinut selviytymään ja taistelemaan, mutten antautumaan. Voi oppia piiloutumaan elämältä, mutta joutuu jäämään vahtivuoroon. Ennen pitkää väsyy valvomiseen, ja elämä pääsee yllättämään. Voi oppia pitämään lankoja käsissään, mutta silloin ei ole varaa hellittää hetkeksikään, tai koko paketti romahtaa. Kaaos tulvii sisään ja pistää kaiken rakentamamme paskaksi. Elämää ei voi hallita. Kaaosta ei voi hallita. On turha yrittää kontrolloida kontrolloimatonta. Ennemmin tai myöhemmin viimeinenkin turvani sortuu. Olen väsynyt pitämään vahtia, ja muurit ovat alkaneet sortua. Kaikki, mikä suojelee minua, on syttynyt tuleen. Olen matkalla helvettiin, jossa joudun kohtaamaan pelkoni. Kukaan ei voi lähteä saattajakseni tai luvata, ettei siellä ole mitään pelättävää.

Pelkoni ovat heränneet, nousseet pintaan, ja muuttuneet todeksi. Olen sukeltanut painajaisiini, jotka vainoavat minua sekä hereillä että unissa. Uneni ovat alkaneet opettaa minua, ja se on hiton pelottavaa. Naaraan öisin ruumiita sumuisella järvellä maailmanlopun jälkeen. Istun auton kyydissä, jota ajaa kaikki raajansa menettänyt, verta suihkuava isäni. Olemme matkalla kohti tuhoa. Siskoni on kuollut painajaisissani monta kertaa. Eräässä unessa hän on kuolemansairas ja pelkää niin paljon, että pyytää minua kuolemaan kanssaan. Hirttäydymme yhdessä, ja laulamme surullista laulua. Jäämme riippumaan elottomina, ja laulu jatkaa soimistaan. Toisessa todentuntuisessa unessa juoksen karkuun mieshahmoa, joka pitelee asetta kädessään. Olen monistunut moneksi, ja katoamme yksi kerrallaan hänen uhrikseen. Meitä on jäljellä enää kaksi, ja olemme ajautuneet umpikujaan, piileskelemme suuren talon viimeisessä huoneessa. Ennen pitkää takaa-ajaja löytää meidät, ja hävittää kaiken, mitä minusta on jäljellä. Yhdessä ahdistavimmista unista olen kuollut, mutta henkeni elää niin kauan, kunnes kerron kuolemastani äidilleni. Kävelen henkiolentona lapsuudenkotini aamiaispöytään, jossa äitini tervehtii iloisesti ja tarjoaa minulle aamupalaa. Katson häntä silmiin, ja kerron olevani poissa. Ohjaan äidin kuolleen ruumiini ääreen, ja hän sulkee sen jätesäkkiin, ripustaa sen itkien pyykkinarulle. On kamalaa katsoa vierestä, kun äitini suree kuolemaani.

picture missing

Tiedän, että painajaiseni ovat vain unia, mutta minulle ne ovat todellisia. Ne tapahtuvat minulle todempana kuin todellisuus itse. Olen matkalla kohti kuolemaani, mutta ennen sitä tulen menettämään kaiken, mistä välitän. Olen lakannut uskomasta lupauksiin siitä, etteivät pelkoni koskaan muutu todeksi. Lohduttaakseen ihmiset haluavat luvata mahdottomia asioita. He lupaavat olla aina toistensa tukena, lupaavat ettei ole mitään pelättävää, vannovat, että kaikki järjestyy parhain päin. Se on valetta. Valetta valetta valetta. Tyhjyys, kuolema ja kärsimys ovat todellisia. Kukaan ei voi luvata, etten joudu kohtaamaan niitä, ja etteivät ne ole juuri niin karmeita, kun uskon niiden olevan. Kukaan ei voi luvata, että tämä kaikki päättyy hyvin, joten ainoa keino palata elämään on kohdata pelkonsa. Pelkojen voittaminen on mahdollista, mutta voittaakseen on oltava valmis häviämään.

Uudempi teksti:

lokakuu 8, 2017

Korkein hengellinen tie

Olen nähnyt Nirvanan. Vapautunut kärsimyksestä. Silmänräpäyksen ajaksi. Se tapahtui hetkenä, jolloin kärsin niin paljon, että poistuin hetkeksi itsestäni. Lakkasin olemasta ja sulauduin ympäristööni. Olen kohdannut päätepisteeni, ja palannut kiertämään kehää sen ympäri...

Vanhempi teksti:

lokakuu 3, 2017

Maailma on paska ja sosiaalisesti rakentunut

Oikeasti maailma on saatanan kaunis. Puhtaaksi kuorittu, paljas maailma. Mutta ihminen elää muovisessa maailmassa. Kasvamme kumiukoiksi. Kumiukon voi sulattaa moneen muotoon, mutta paskaa se on silti....