Mielettömyydessä on
hitosti järkeä
Sisäpiirin pohdintoja mielenterveysongelmista
Ihmismielen arvoituksia häiriintyneestä näkökulmasta
Kuolemanvakavia asioita pilke silmäkulmassa...

lokakuu 16, 2017

TÄNÄÄN(KIN) ON TUOMIOPÄIVÄ

picture missing

Hyvän ja pahan ikiaikainen taistelu on hävitty ja minut on tuomittu kadotukseen. Olen antanut pahuuden kasvaa sisälläni ja tulla niin vahvaksi, että olen sen edessä aseeton. Saatana on seurannut minua niin pitkään, että olen antanut sille periksi. Olen pimeyden valtaama kuori, joka säteilee pimeyttä ympärilleen. Olen myrkkyä, joka vuotaa yli, valuu suupielistä, roiskuu ihmisten silmille, räjähtää seinille. Musta ytimeni kivettää mieleni betoniksi. Sisälläni on vain kiviä, joita paiskon ympäriinsä. Meteorisade tahtoo tuhota ihmissuhteeni, unelmani, minuuteni, tulevaisuuteni, elämäni.

Pimeydessä kasvaa vanhaksi, vaikka unohtaa ainakin puolet elämästään. Olen vanha, raihnainen ja väsynyt, kuihdun pois. Näen sen katsoessani itseäni peilistä. Olen alkanut muuttaa muotoani. Terveys, nuoruus ja kauneus minusta on kadonnut, peikkolapsi on kasvanut rumaksi möröksi. Mörön elämä on yksinäistä. Mörkö ei tahdo kenellekään pahaa, mutta jäädyttää kaiken ympärillään. Mörkö on materialisti, joka juoksee kauniiden asioiden perässä, muttei osaa tarttua niihin. Mörkö ei tiedä mitä tahtoo, kunhan haahuilee ympäriinsä ja tuijottaa suljettuja ovia.

picture missing

Kaikki eivät usko mörön olemassa oloon. Minulla on ystäviä, jotka eivät näe minua mörkönä. He kieltäytyvät katsomasta mustaa ydintäni, ja yrittävät kaivaa esille jotakin muuta. Muistuttavat maailmasta, jossa möröllä oli vielä ihmisen muoto, joka pystyi tarttumaan ihmisen rakentamaan maailmaan, koskettamaan ihmistä. Ne asiat tapahtuivat jossakin toisessa todellisuudessa. Aikana ennen kuin synnyin uudelleen mörkönä. Aikana, jona pimeys ei oli vielä voittanut taistelua. Mutta nyt eletään aikoja, jolloin kaikki valo on valunut ulos. Pimeys ja valo eivät tunne toisiaan, ne ovat toisilleen vihollisia. Olen ryöminyt turvaan kaikkein synkimpiin sopukoihini, enkä tiedä mihin paeta seuraavaksi.

Mörköä ei saa päästää tekemään tuhojaan. Mörkö on pidettävä erillään kaikesta kauniista. Vaellan mörkönä kauas pois elämästäni. Näen sen ainoana keinona olla levittämättä pimeyttä ympärilleni. Mörkö on valinnut yksinäisyytensä, muttei onnetonta kohtaloaan. Mörkö parka. Mene pois, mörkö. Mene muualle haahuilemaan. Ulos elämästäni, ulos ruumistani, jätä mieleni rauhaan. Ajatukseni ovat jääpuikkoja, joista saa jauhettua vain jäämurskaa tai sulaa vettä. Mörön mieli on likainen mieli.

picture missing

Uudempi teksti:

lokakuu 18, 2017

Karkumatkalla elämää paossa

Olen menettänyt kykyni elää. Juuri nyt elämäni pyörii kuoleman ympärillä. Masennus ja ahdistus pyyhkivät ylitseni vuorotellen. Kun paniikki iskee, pelkään kuolevani. Seuraavana päivänä jo toivon sitä. Päiväni ovat täynnä kuolemanpelkoa ja halua kuolla...

Vanhempi teksti:

lokakuu 12, 2017

Kärsimys on ongelmajätettä

En osaa ajatella ongelmiani peilaamatta niitä koko ihmiskunnan ongelmiin. Se saattaa olla yksi ongelmistani. Mutta olen varma, että oma pahoinvointini on osa suurempaa pahoinvointia. Ongelmani eivät ole omiani. Kannan jonkun muun arpia...