Mielettömyydessä on
hitosti järkeä
Sisäpiirin pohdintoja mielenterveysongelmista
Ihmismielen arvoituksia häiriintyneestä näkökulmasta
Kuolemanvakavia asioita pilke silmäkulmassa...

marraskuu 25, 2017

OLEN NIIN VIHAINEN, ETTÄ VITUTTAA

picture missing

Elämä on laina, ja minä olen velkaa. Syntymäni on ilmoille heitetty vaatimus lunastaa paikkansa tässä maailmassa. Olen syytön syntymääni, mutta pakotettu yrittämään. Synnyin orjaksi, ja nyt olen vihainen.

Olen vihainen elämälleni, ihmiskunnalle, maailmalle, systeemille, itselleni, kieroon kasvaneelle mielelleni, sairaudelleni, ulkopuolisuudelleni, avuttomuudelleni, epäonnistumiselleni, rajallisuudelleni, vihalleni, vankilalleni. Olen mieleni vanki, minuuteni vanki, menneisyyteni vanki, yhteiskunnan vanki, kulttuurini vanki, syyllisyyteni vanki, vapaudenkaipuuni vanki.

Identiteettini on mäsänä, minä olen paskana ja eksynyt keskelle tragikoomista kärsimysnäytelmää. Olen väsynyt juoksemaan ajatusteni perässä. Olen väsynyt sotimaan itseäni vastaan. Olen väsynyt valvomaan päässäni, joka ei anna minun nukkua. Olen kyllästynyt siihen, etten ymmärrä. Olen kyllästynyt siihen, että pitää selittää. Olen kyllästynyt siihen, etten osaa selittää.

Jos elämä on lahja, miten se avataan? Jos taivas on auki, miten sinne pääsee? Jos maailma on minun, miten se otetaan? Jos kaikki on käsillä, miksi kourani tuntuu niin tyhjältä? Jos tässä on kaikki, miksei se riitä?

Olen hyväuskoinen hölmö, joka uskoi Suureen Unelmaan paremmasta tulevaisuudesta. Onko se saatana minun vikani, että joku meni lupaamaan liikaa?

Uudempi teksti:

marraskuu 25, 2017

Henkisiä ongelmia

Mielenterveysongelmia voidaan lähestyä monesta näkökulmasta. Lääketieteellisestä ja diagnostisesta näkökulmasta. Hengellisestä näkökulmasta. Yksilöllisestä ja sosiaalisesta näkökulmasta. Filosofisesta näkökulmasta. Tieteellisestä ja taiteellisesta näkökulmasta. Inhimillisestä näkökulmasta. Mikään näistä ei ole...

Vanhempi teksti:

marraskuu 19, 2017

Menetys on mahdollisuus

Masennus on hieno sairaus. Muutos. Kaiken alku ja loppu. Kuolema ja uudelleensyntymän siemen samassa paketissa. Tuntuu paskalta, mutta saattaa parantaa. Elämän merkityksen kadottaminen on parhaimmillaan hiton puhdistava kokemus. Se voi auttaa päästämään irti likaisista ajatusmalleista...